test

Nieuwe keuken kosten? Als er een nieuwe keuken moet komen, zitten daar vaak aanzienlijke kosten aan. Wat gaat een nieuwe keuken kosten? Wat kost een gemiddelde keuken? Wie is de goedkoopste keukenzaak? Waar moeten we op letten? Nooit teveel betalen? De prijzen van een nieuwe keuken zijn de laatste paar jaar drastisch gedaald.

Naar welke keukenzaak bent u op zoek?

Door de economische crisis werden keukenzaken verplicht hun keukenprijzen te verlagen. Dit is natuurlijk gunstig voor u als consument.

Ikea kwam als eerste in Nederland met laag geprijsde keukens. Na een aantal jaren gingen steeds meer keukenwinkels mee besparen op kosten zodat ook zij de prijs laag kunnen houden. Dit is zo ver doorgezet dan vele keukenzaken daarom inmiddels goedkoper of gelijk zijn aan de keuken kosten die Ikea hanteerde. Dit komt ook deels doordat de prijzen van Ikea de laatste jaren zijn gestegen.

En wat gebeurd er als er 1 winkel de prijzen enorm laag inzet? Dan verlagen de anderen ook hun prijzen. Vaak valt niet te onderhandelen, want dit is al de laagste prijs voor uw keuken maar natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Keukens zijn immers maatwerk, dus een kleine aanpassing in de keuken kan al grote financiële gevolgen hebben. Het is dan ook handig om meerdere keukenoffertes te laten maken bij verschillende keukenzaken. Zo kun je de offertes makkelijk vergelijken en kom je er uiteindelijk achter waar je de laagste kosten hebt. Keukens zijn immers maatwerk, dus een kleine aanpassing in de keuken kan al grote financiële gevolgen hebben. Wij adviseren u om minimaal 3 keukenzaken langs te gaan voor een offerte en maximaal 6.

Op elke keuken wordt natuurlijk winst gemaakt, behoorlijk veel winst zelfs. De meeste winst en de meeste kosten zitten hem in het apparatuur, de deurtjes en het werkblad.

Van plan om in Duitsland een keuken te kopen? De kosten van een keuken in Duitsland liggen vaak lager, let op dit is niet altijd zo. Wilt u toch in Duitsland kijken voor een keuken net over de grens? Lees hier alles over een keuken kopen in Duitsland.

Nieuwe keuken kosten

Er zijn keukens in verschillende prijsklassen. Zo heb je al keukens vanaf €1.000 bij een bouwmarkt of keukendiscounter maar je hebt ook keukens van een half miljoen, bijvoorbeeld bij SieMatic of Bulthaup.

Men denkt vrij snel dat een keuken gemiddeld rond de €10.000 zit, dit is echter al lang niet meer zo. Een keuken gemiddeld kan tegenwoordig al veel goedkoper. Wil je een goede keuken van goede kwaliteit voor een lage prijs? Dan zit je vaak al gauw aan € 6.500 voor een keuken.

Handig:

Bereken de prijs van mijn keuken   > Ontvang keukenmagazines in huis

Wat zijn de kosten van een nieuwe keuken?

keuken kostenWat zijn nou eigenlijk de echte kosten van een keuken? Vaak denken mensen dat het bij de aanschaf van een keuken alleen de keuken zelf is wat kosten op levert. Dit is echter niet het geval.

Bij het kopen van een nieuwe keuken komen er veel meer kosten bij kijken. Zo heb je natuurlijk de aanschaf van de keuken zelf, het demonteren van de oude keuken, het leveren en het plaatsen van de nieuwe keuken. Dit zijn ook weer allemaal kosten. Maar dit is niet alles. Zo kan het nog zijn dat je water- en elektriciteitsleidingen moet verleggen, de meterkast moet uitbreiden etc. Dit zijn allemaal kosten die je al gauw vergeet bij de aanschaf van uw nieuwe keuken.

Kosten keukenmerken

Zoals gezegd bestaan er grote verschillen tussen prijzen van keukens. Deze verschillen zitten niet alleen in de winkel waar u de keuken aanschaft of het apparatuur wat in de keuken zit, maar zeker ook in het merk keuken. Voor de consument kan het erg lastig zijn om een goed idee te krijgen van wat een keuken nou ongeveer moet/mag kosten. Elk keukenmerk heeft bepaalde eigenschappen.

KeukenkostenAls u kijkt naar keukens van verschillende keukenmerken, dan merkt u wel degelijk verschil. De designkeukens zijn natuurlijk al iets duurder dan de tijdloze keukens. Bij normale keukenzaken, van een midden of laag prijssegment, betaald u meestal de montage extra er bij en heeft u keuze aan keukenapparatuur uit elke klasse.

Met als voorbeeld Bulthaup en Brugman keukens. De designkeukens van Bulthaup zijn wel wat duurder dan de designkeukens van Brugman. Bulthaup verkoopt uit het hogere prijssegment keukens en Brugman daarentegen midden prijssegment keukens. Een overzicht van de gemiddelde prijzen van een keukenmerk vind u op de overzicht pagina. Overzicht keukenkosten per merk.

Kosten keukenmontage

Bent u zeker op zoek naar goedkope keukenmontage? Wat zijn de kosten van keukenmontage?Besparen op keukenmontage? Op een het monteren van een keuken zit een flinke marge maar kijk uit! Slechte montage kan een goede keuken eenvoudig ruïneren.

Het kan zijn dat u een keuken koopt waarbij de kosten voor de montage bij in verwerkt zitten. U wilt natuurlijk zeker weten dat u een professionele vakman krijgt die tegen een prijs uw keuken plaatst.

Een lager tarief kan interessant zijn, de kwaliteit van het werk nog belangrijker. De meeste winkels hebben eigen montage teams. U kunt ook overwegen de kosten te beperken en de montage extern te doen.

Kijk daarom eens voor meer informatie op Werkspot. Naast Werkspot kunt u alle montagebedrijven en de reviews ervan zien op de ervaringen site. Benieuwd? Kijk de ervaringen site.

Laagste prijs keuken?

Niet teveel betalen voor uw keuken? Wilt u echt zeker weten dat u niet teveel betaalt voor uw nieuwe keuken? Ontvang gouden tips in uw mailbox en bespaar extra geld op uw nieuwe keuken. Deel kort en anoniem uw ervaring en ontvang de tips in uw mailbox zodat u kunt besparen op uw nieuwe keuken.

Bij keukenkosten hebben we te maken met bruto keukenprijs en netto keukenprijs. Veel mensen moeten onderhandelen voor hun keuken. Iets wat graag vermeden wordt.

Tot hoe ver u kunt onderhandelen is voor de meeste mensen erg onduidelijk. Hier kunt u alles lezen over het onderhandelen bij keukens.

Soms kiest u voor een nieuwe keuken maar het kan ook zo zijn dat u alleen aan keukenrenovatie genoeg heeft. Vaak denken mensen dat zij goedkoper uit zijn wanneer ze een keuken renoveren maar ook dit kan flink in de kosten lopen. Mits er niet teveel aanpassingen nodig zijn, hoeft u niet veel kosten te verwachten. Indien u grotere aanpassingen wenst, is het toch verstandig een nieuwe keuken te overwegen. Denk hierbij aan het vervangen van het werkblad, de fronten en de kasten.

Ontvang gratis keukenboeken met alle keuken kosten. Bekijk hier wat de voordeligste keukenzaak met de goedkoopste Duitse kwaliteit keukens u te bieden heeft.

Nog meer informatie nodig over keukens? Bezoek de website www.izaa.nl

Woont u in België? Lees dan hier alles over een nieuwe keuken kopen.