Ikea keukens kosten

Ikea keukens kosten? Een keuken is een grote investering, waar veel consumenten lang voor sparen of een lening voor afsluiten. Gemiddeld kost een keuken zo’n 8.000 euro in Nederland. Waar kunt u dan een goedkope kwalitatieve keuken vinden? Ikea? U leest alles over Ikea keukens in dit artikel.

Liever eerst oriënteren? Vraag de cadeau keukenmagazines >>> aan. Al iets verder in het proces?

Bekijk de goedkoopste keukens >>> van dit moment.

Inhoudsopgave 

 • Aantrekkelijke prijs

  De Ikea keukens kosten maakten de keukens populair op het eerste gezicht. Daarnaast is de kwaliteit en service prima. De verkopers zijn echter niet zó gespecialiseerd in keukens, zoals in een keukenspeciaalzaak.

  Trap niet in de vanaf prijzen, deze prijzen zijn exclusief montage, verwijderen van uw oude keuken, verzamelen van de artikelen en het leveren van de producten.

  Garantie

  Het bedrijf biedt lange garantie op haar producten, hier zitten natuurlijk voorwaarden aan verbonden. Zo moet het product op een deugdelijke manier gebruikt zijn en de aankoopnota is vereist, om gebruikt te kunnen maken van de garantie.

  U krijgt 25 jaar garantie op materiaal- en constructie falen in het Metod keukensysteem. Tevens krijgt u op alle keukenmengkranen een garantie van 10 jaar en voor apparatuur is dit 5 jaar. Deze termijnen zijn geldig vanaf de datum van aankoop.

  Welke producten vallen onder de garantie?

  Onder het Metod keukensysteem vallen kastframes, deuren, ladefronten, Utrusta scharnieren- en planken van gehard glas en melamine, Maximera uittrekbare lades, poten en plinten, bedekkingspanelen, kroonlijsten, werkbladen, behalve Lillträsk en spoelbakken, behalve Fyndig.

  De knoppen, handgrepen, apparatuur, mengkranen en wandplanken vallen niet onder de Metod keukensysteem garantie. Op de Förvara lades geldt een garantie van 10 jaar.

  Daarnaast dekt de standaard garantie geen “normale” slijtage, krassen en/of kerven, of schade door eigen toedoen.

  Service en bijkomende kosten

  Ikea is niet zoals een keukenspeciaalzaak. U zult zelf veel moeite moeten steken in het uitzoeken van uw keuken. Daarnaast zult u de artikelen zelf moeten verzamelen in het magazijn, u moet het zelf vervoeren en zelf installeren.

   

  Keuken IkeaDe prijzen van Ikea zijn dus lager, doordat u veel zelf moet doen. Wanneer u er toch voor kiest om een vervoerder en monteur in te huren, lopen de kosten alsnog hoger op.

  U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor advies en een keukenontwerp op maat bij de winkelketen zelf. Er moet hier wel extra voor worden betaald, de prijzen gaan vanaf 39 euro.

  Daarnaast kunt u uw artikelen bestellen en ophalen voor 15 euro. U hoeft dan niet zelf het magazijn in om de spullen te verzamelen. Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor transport. Uw keuken wordt bij uw thuis geleverd vanaf 44,95 euro.

  Het installeren van keukenapparatuur kost circa 40 euro per apparaat. Waarbij u 5 jaar garantie ontvangt op vakmanschap. Als laatst kan Ikea uw huidige keuken verwijderen. Het verwijderen van de oude keuken kost 89 euro per strekkende meter en afhankelijk van het totale volume afval, kost het weghalen minimaal 175 euro.

  Apparatuur

  De keukenprijs is sterk afhankelijk van de apparatuur dat erin wordt geplaatst. De meeste keukens bevatten een vaatwasser, koelkast, vrieskast, magnetron en een oven. Soms is het voordeliger om van hetzelfde merk alle apparatuur aan te schaffen.

  In Ikea keukens kost het apparatuur best wat. U moet denken aan een heteluchtoven van zo’n 449,00 euro en een vaatwasser van circa 400,00 euro.

  De voorraad van Ikea is echter niet zo breed op het gebied van apparatuur. Zo verkoopt het bedrijf voornamelijk Whirpool apparatuur. U kunt ook terecht bij Ikea voor apparatuur als fornuizen, afzuigkappen en wasmachines.

  Ovens

  Het bedrijf heeft een breed assortiment betreft ovens en magnetrons. U heeft de keus uit onder andere een combi magnetron, boven- en onderwarmte, heteluchtoven en/of stoomoven en een zelfreinigingsfunctie.

  Daarnaast kunt u grillen, het eten warm houden met de warmhoudfunctie en gebruik maken van touch control, een bedieningspaneel.

  U kunt uw oven zo luxe maken als u zelf wenst, de kosten lopen hierbij natuurlijk op.

  Kookplaten

  Voor gas- inductie- en keramische kookplaten kunt u slagen bij de Ikea. De inductiekookplaten zijn 40 procent energiezuiniger en 50 procent tijdbesparend. Dit komt doordat de warmte rechtstreeks naar de onderkant van de pan trekt. Echter zijn er per categorie circa vijf tot zes diverse mogelijkheden.

  De kookplaten bieden maximaal vijf pits, voor een grotere kookplaat biedt de ikea geen mogelijkheden.

  Fornuizen

  Ikea biedt vrijstaande fornuizen met vijf kookniveaus. U heeft hierbij de keus uit één type fornuis in de kleur beige of roestvrij staal.

  Het fornuis beschikt over een grote heteluchtoven inclusief boven- en onderwarmte. Tevens biedt de oven een grillfunctie voor groenten, vis en vlees.

  Afzuigkappen

  Qua afzuigkappen biedt het bedrijf een half ingebouwde afzuigkap, geheel ingebouwd, een wandafzuigkap of een plafondafzuigkap.

  Ikea test haar afzuigkappen op onder andere decibel, zodat u zo veel mogelijk kunt koken in een geluidloze omgeving.

  Koel- en vrieskasten

  Wat betreft koel- en vrieskasten heeft Ikea een relatief brede keus. Zo kunt u een combinatie van de twee kiezen of beide apart. De prijzen zijn erg divers en afhankelijk van factoren, als duurzaamheid en luxe.

  De prijzen variëren van 129 tot 699 euro. Verder zijn de koel- en vrieskasten duurzaam, met labels van A tot A+++. Ikea verkoopt inbouwkoelkasten of losse koel- en vrieskasten.

  Vaatwassers

  Ikea verkoopt alleen inbouwvaatwassers met A+ tot A+++ labels. Ze zijn dus erg energiezuinig. U heeft de keus uit circa zes diverse modellen. De meest voorkomende afmeting dat het bedrijf aanbiedt is: breedte: 59,6 cm, diepte: 55,0 cm en een hoogte van 81,8 cm.

  Daarnaast wordt er één ander formaat aangeboden, met een breedte van 44,6 cm, diepte: 55,5 en hoogte: 81,8 cm.

  Voor extra luxe kunt u kiezen voor een “beam on the floor” of “time on the floor” wat aangeeft wanneer de vaatwasser klaar is.

  Wasmachines

  Het bedrijf heeft één type wasmachine, dit is een inbouwasmachine met label A++. Deze wasmachine beschikt over 21 verschillende wasprogramma’s en een uitgestelde wasfunctie van maximaal 20 uur.

  Het jaarlijkse verbruik is zo’n 189 kWu en 10.469 liter water. U dient het apparaat zelf thuis te monteren.

  Duurzaamheid

  Alle producten van Ikea worden zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Al het katoen komt van duurzame bronnen en ze zijn volledig overgegaan op led. Het bedrijf heeft dan ook de “Retail Sustainability Award” ontvangen in het jaar 2017-2018.

  Daarnaast ondersteund het bedrijf acties van Unicef en Save the Children, voor de toekomst van kinderen en families.

  Ikea biedt u ook de mogelijkheid om thuis duurzamer te gaan leven. De producten besparen u uiteindelijk geld, water en energie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen en ledlampen.

  Maatwerk

  Wat nadelig kan zijn, is dat bij de Ikea veel artikelen een standaard afmeting hebben. De producten zullen niet op maat gemaakt kunnen worden, wat ervoor kan zorgen dat niet alle producten perfect in uw keukenruimte zullen passen.

  Op het gebied van kasten is er een uitgebreid assortiment, maar boven- en onderkasten worden telkens 20 cm breder of smaller. U heeft wel de mogelijkheid om plekjes op te vullen met panelen of plinten.

  Stijlen

  Er zijn veel diverse stijlen beschikbaar, namelijk industrieel, modern, Scandinavisch, landelijk, vintage en traditioneel. Elke stijl heeft haar eigen typerende kleuren, materialen en apparatuur.

  U kunt via de Ikea site uw eigen stijl kiezen en daar zelf een draai aan geven. Diverse kleuren, materialen, knoppen, handvatten en apparaten kunnen gekozen worden.

  Werkbladen

  Qua werkbladen is er een bredere keus. U kunt deze namelijk wel op maat laten maken en ook Keuken Ikea werkbladenzelf ontwerpen.

 • Er is keus uit verschillende kleuren en materialen. De spoelbak kan ook in fabriek geplaatst worden.Ikea biedt laminaat, massief hout, eiken, acrylaat of kwarts.

De werkbladen op maat zijn beschikbaar in diverse dieptes: 10-45 cm, 45,1-63,5 cm en 63,6-125 cm.

 • De dikte verschild per materiaal. Acrylaat, laminaat en massief hout kunnen in een maximale lengte van vier meter per stuk worden besteld. Bij kwarts is dit maximaal drie meter.Voor verzorging van uw werkblad kunt u ook terecht bij de Ikea. Zo kunt u hier houtolie kopen voor bescherming van de oppervlakte en in de vezels.

  Houd rekening met

  Het assortiment wordt bij de Ikea met regelmaat vernieuwd. Dit kan ervoor zorgen dat wanneer u een keuken aanschaft en er iets vervangen moet worden, dit product niet meer op voorraad is en ook niet meer wordt aangevuld.

  Denk aan handvatten, maar ook aan kastjes. Er bestaat dus een kans dat u een vervangend kastje moet plaatsen die niet overeenkomt met de rest van de kasten.

  Ook vallen niet alle artikelen onder de 25, 10 of 5 jaar garantie. Op het Method keukensysteem en de Värde vrijstaande keuken wordt 25 jaar lang garantie verleend. Knoppen, handgrepen, Fyndig werkbladen en Fyndig spoelbakken zijn niet inbegrepen.

  Voor de lades van het Förvara assortiment is een garantie van 10 jaar geldig. De knoppen, handgrepen, apparaten, mengkranen, planken en wandplanken in massief hout vallen ook niet onder de garantie. Lees eerst goed de garantievoorwaarden door.

 • De uitkomst

  Bent u opzoek naar een goedkopere keuken met prima kwaliteit? En heeft u genoeg tijd en zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan kan Ikea wellicht een uitkomst bieden.

  Zorg dat u op de hoogte bent van de bijkomende kosten wanneer u liever niet alles zelf doet. Lees uzelf goed in betreft eventuele actievoorwaarden en garantievoorwaarden.

  Liever eerst oriënteren? Vraag de gratis keukenbrochures aan of ontwerp uw eigen keuken in 3D.

 • Goed voorbereid de showroom in;
 • Exclusieve aanbiedingen;
 • Geen technische kennis vereist;
 • Downloads of installaties niet nodig.

Ikea keukens kosten ten opzichte van andere winkels

Ten opzichte van de prijzen van Ikea keukens kunnen wij concluderen dat de prijzen enorm goedkoop waren en inmiddels marktconform zijn gestegen en eigenlijk zijn overstegen. De kwaliteit en prijzen van de apparatuur blijven echter laag.
Het advies laat te wensen over. De service gaat bij Ikea wel ver. Pas op met keukendeurtjes, deze kunnen snel uit de handel verdwijnen.

Meer lezen over Ikea keuken kopen? Dit artikel staat boordevol informatie. Ook word er een Ikea offerte vergeleken.