Keukens faillissement aanbetaling

Onderhandelen keukens

Wilt u een keuken kopen, maar vreest dat de verkoper u teveel laat betalen? Het standaard om te onderhandelen over een keukenprijs. Onderhandelen keukens? Ze maken gebruik van kortingen en acties om u speciaal te laten voelen.

Liever niet onder druk gezet worden met een offerte die alleen vandaag geldt? Lees verder hoe u zelf met de beste deal eindigt. Ontvang de gratis keukenbrochures, voor meer informatie, exclusieve aanbiedingen en prijzen.

Inhoudsopgave:

Uw keukenonderhandeling voorbereiden

Hoe kunt u zich het beste voorbereiden? Door te inventariseren wat u wilt en de tijd neemt om te vergelijken. Daarnaast kunt u zich inlezen over de verkooptrucs, die veel worden toegepast worden.

Weet wat u wilt

Een goede voorbereiding is immers het halve werk, bereid u goed voor op het gesprek. Bedenk voor uzelf welk materiaal, welke apparatuur, welk merk en wat uw budget is.

Denk na over uwKeuken kosten  keukenruimte. Wilt u een keuken met kookeiland of spoeleiland? Of is daar helemaal geen ruimte voor?

U kunt er ook voor kiezen om uw keuken zelf te monteren.

Sommige keukenzaken bieden dan een korting aan. Daarnaast is het mogelijk om uw huidige keuken te renoveren.

Bent u nog aan het oriënteren en meer informatie over onderhandelen keukens? Ontvang gratis keukenbrochures.

Maak een afspraak met de desbetreffende keukenzaak. In dit geval zal een keukenadviseur ruim de tijd hebben om samen uw wensen te bespreken en eventueel uw keuken al te ontwerpen met een bijbehorende offerte.

Begin op tijd

Op tijd beginnen is erg belangrijk, u kunt op deze manier rustig oriënteren. Bekijk deze keuken vergelijkingssite, u kunt ervaringen lezen van voorgaande bezoekers en zelf uw ervaring delen.

Wanneer u bijvoorbeeld binnen 10 weken een nieuwe keuken moet hebben, zult u eerder akkoord gaan met het voorstel van de keukenzaak. Door te snel akkoord te gaan sluit misschien een te dure deal. Daarnaast heeft een andere keukenzaak misschien een beter aanbod.

Het is verstandig om langs te gaan bij diverse aanbieders. U kunt uw wensen bespreken en u kunt een offerte aanvragen. Vergelijk de offertes en weeg budget en kwaliteit tegen elkaar af, wat is voor u het belangrijkst? De ene aanbieder zal meer vragen voor de apparatuur, terwijl de ander een hogere prijs zal rekenen voor het materiaal.

Vraag niet te veel offertes aan, het advies is minimaal drie en maximaal zes. Door te veel offertes ziet u door het bos de bomen niet meer. Met minder dan drie offertes beperkt u zich te veel. U kunt geen realistisch beeld krijgen waar u een betere deal kan ontvangen.

Herken de verkooptactieken

De meeste verkopers zullen een verkooppraatje houden en u proberen te verleiden met allerlei producten. Een lekker drankje en hapje of een exclusieve korting alleen voor u. Wanneer u ingaat op deze kortingen zal de specialist er alles aan doen om u het contract te laten tekenen, probeer de afspraak formeel te houden.

Onderhandelen keukensDe druk kan behoorlijk worden opgevoerd, als u zich niet meer op uw gemak voelt moet u dit aangeven. Wanneer de verkoper doorgaat moet u het gesprek niet voortzetten. Het komt voor dat de verkoper aangeeft dat er niets meer van het bedrag af kan. Vervolgens gaat hij in “overleg” met de baas en komt terug met het verhaal dat er nog wat extra af kan, maar dan moet u wel die zelfde dag nog tekenen.

Deze gesprekken zijn totaal fictief, er heeft geen overleg plaatsgevonden, waardoor u snel te veel betaalt. Laat u niet te snel overhalen door het gevoel dat u “speciaal” bent, omdat u zo’n grote korting krijgt.

Bij veel keukens zit er 50 een marge van 50 procent op, hier wordt rekening mee gehouden in de prijs. De meeste keukenzaken zakken tot een minimaal marge van 30 procent.

Laat u niet verleiden door een exclusieve korting op die dag, de keukenzaak wilt u zo snel mogelijk een handtekening laten zetten. De kans is groot dat als u later contact opneemt dat de aanbieder dezelfde prijs hanteert of zelfs nog lager.

Verkopers gebruiken allerlei verkooptrucjes om u het liefst die dag nog een koopcontract te laten ondertekenen. Elke verkoper moet een maandtarget halen. Dat houdt in dat hij een bepaalde winst moet behalen elke maand.

Uw keukenprijs daadwerkelijk onderhandelen

Het onderhandelen over keukens is een psychologisch spel. U denkt een fantastische aanbieding te ontvangen, omdat de actie alleen die dag geldig is. Er is vaak al rekening gehouden met het feit dat bezoekers gaan onderhandelen over de prijs. De prijs wordt gewoon wat opgekrikt, zodat het lijkt alsof u uiteindelijk veel korting krijgt.

Om u goed voor te bereiden zijn er een aantal tips en valkuilen beschreven, waar u rekening mee dient te houden tijdens het verkoopproces. Benieuwd wat uw keuken gaat kosten? Bereken het met deze budgetplanner. U heeft snel inzicht in uw keuken kosten.

Valkuilen

   • Geef niet gelijk uw maximum budget weg aan de verkoper. De verkoper zal dan nooit lager dan dat bedrag gaan. Geef een budget aan dat onder uw maximum budget zit, zodat u wat speling heeft.
   • Keukenzaken gebruiken altijd psychologische prijzen. Het zijn de kleine aspecten die u over de streep kunnen trekken. Het gaat bijvoorbeeld om 59,90 in plaats van 60,00 of 4998 in plaats van 5000. Zo bent u sneller geneigd om een product te kopen.
   • De verkoper zal een aantal mogelijkheden bieden, hoe minder keus, hoe minder u hoeft te kiezen en dus sneller tot een besluit zal komen. Zorg dat u al uw wensen en behoeften goed in kaart hebt gebracht, voordat u in gesprek gaat. Op deze manier bent u goed voorbereid en kunt u de vragen stellen aan de verkoper.
   • De aanbieder zal inspelen op gevoel. Wanneer u erg enthousiast bent over een bepaalde oven en de verkoper krijgt dit door, zal hij er alles aan doen om de oven erbij te verkopen. De oven kost bijvoorbeeld 800 euro. In dit geval wordt er bijvoorbeeld 300 euro korting gegeven op de kastjes. U denkt dat u een goede deal hebt en koopt alsnog de oven erbij, waardoor u deze dus denkt te hebben voor 500 euro in plaats van 800. Echter had er van de kastjes al 300 euro afgekund, zonder de aanschaf van de oven.
   • Wanneer u een gratis iets aanneemt is het moeilijker om direct daarna weg te lopen. De verkoper weet dat u nu langer blijft en zal er alles aan doen om u over te halen tot een aankoop.
   • Trap niet in de woorden “velen gingen u voor”. Mensen zijn hier gevoelig voor. Anderen vonden het een goede aankoop dus u vast ook? Eerdere bezoekers hadden andere wensen en zijn misschien wel geslaagd, dat kan. Maar hoe veel is velen en kopt dat aantal wel? Laat u niet misleiden door de meerderheid.
   • De verkoper zal u om de kleinste vragen “ja” willen horen zeggen. Het begint met een vraag als “lekker weer hé?” waar u vol overtuiging op reageert “ja!”. De eerste ja is binnen. Hoe vaker u namelijk “ja” zegt, hoe lastiger het wordt om uiteindelijk “nee” te zeggen.
   • De verkoper zal proberen om de overhand te nemen in het gesprek. Hij wilt dat de koper onderdanig wordt en zal instemmen met zijn voorwaarden.
   • Het bedrijf vertelt u dat het een exclusief product is. U kunt alleen die week dat product ontvangen, dus moet u het die dag wel aanschaffen anders loopt u het mis. Door schaarste bent u geneigd iets eerder aan te schaffen. Echter zijn de meeste producten gewoon het hele jaar door in het assortiment.

Tips

De truc is natuurlijk om de verkoper te laten doen wat u graag wilt, de beste deal krijgen. Deze tips leren u de leiding te nemen in het gesprek.

    • Als u maximum budget 8.000 euro is, vertel dan de verkoper dat u de keuken per direct koopt voor 7.500 euro, in plaats van 9.000. U kunt zo de verkoper overhalen om toch de keuken te verkopen.
    • Probeer te combineren. Geef aan bijvoorbeeld een oven en koelkast van hetzelfde merk te kopen, mits u daar 15 procent korting over krijgt.
    • Betrek de concurrentie. Vertel dat u bij de concurrent geweest bent en dat u het product daar voor minder kon krijgen. Gebruik specifieke prijzen, dit komt geloofwaardig over. “Bij de buren kost dit product 690 in plaats van 750, voor 650 koop ik het bij jullie”.
    • Door te kiezen voor een showroommodel kunt u vaak ook extra korting krijgen. Het nadeel van een showroommodel is dat deze vaste maten hebben.
    • U kunt vragen wat de mogelijkheden zijn betreft garantie. Een keuken zonder garantie of een garantie van 6 of 12 maanden is vaak goedkoper.
    • U kunt opzoek gaan naar de kleinere keukenzaken. De concurrentie in de keukenbranche in moordend, helemaal voor kleine ondernemingen. Om het hoofd boven het water te houden moeten deze ondernemingen snel meegaan met de klant. Elke winst groot of klein is belangrijk, u kunt dus veel van de prijs afkrijgen.
    • Onderhandelen over korting kan wanneer u een goede recensie achter laat of de verkoper u mag gebruiken als referentie.
    • U kunt aangeven interesse te hebben in een keuken of een product, maar vertellen dat het bedrag buiten uw budget ligt. Op deze manier weet de verkoper dat u serieuze interesse hebt en zal hij eerder geneigd zijn om het bedrag te verlagen.
    • Vraag naar korting voor snelle betalers of betalen via een automatisch incasso. De keukenzaak is er van verzekerd dat u het gehele bedrag betaalt op korte termijn.
    • Wees zelfverzekerd. U heeft uzelf goed ingelezen en weet inmiddels veel van keukens en u weet wat u wilt. De keukenspecialist zal u minder snel oplichten wanneer hij door heeft dat u veel verstand heeft van het onderwerp.

Ontwerp uw keuken in 3D

   • Goed voorbereid de showroom in;
   • Binnen 10 minuten uw keuken in 3D geheel gratis;
   • Geen technische kennis vereist;
   • Downloads of installaties niet nodig.

Ontdek zelf en ontwerp uw keuken in 3D of bekijk de goedkoopste keukens van dit moment.

Ga dus altijd voorbereid op pad, zodat u meer weet over de verkooptrucks, onderhandelingen en het verschil per aanbieder. Vergelijk aanbieders via deze keuken vergelijkingssite en lees reviews van eerdere bezoekers of plaats er zelf één.

Liever nog thuis oriënteren? Ontvang deze gratis keukenbrochures.

   • Gratis en geheel vrijblijvend;
   • Goed voorbereid de showroom in;
   • Exclusieve aanbiedingen.