kosten keuken aanbouw

Kosten keuken werkbladen

kosten keuken werkbladen. Welke soorten keuken werkbladen zijn er allemaal? Wat zijn de voor- en na delen van zo’n keukenblad? Dit en meer, wordt hieronder uitgelegd.

Direct keukeninformatie? Vergelijk keukenzaken >>> of bekijk de momenteel goedkoopste keukenzaak >>>

Als u een nieuwe keuken koopt komt er meestal bij kijken welk soort werkblad u zou willen in uw keuken.

U hebt meer dan genoeg materialen voor een keukenblad, ook voor de kleur en dikte hebt u de keuze uit. Zo’n werkblad dient onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, hittebestendig en bestand te zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren en krassen. Hier een overzicht van de soorten werkbladen.

Kosten keuken werkbladen

Informatie en prijzen van elk werkblad.

Composiet

Het composieten werkblad word vrij vaak gekozen door mensen die een nieuwe keuken kopen. Het werkblad bestaat uit kunststof met wat kleine deeltjes natuursteen.

Composiet heeft de eigenschappen dat ze een hoge dichtheid hebben, daardoor kunnen bacteriën en andere schadelijke stoffen niet gemakkelijk doordringen.

Dit werk blad is ook kras bestendigd en hygiënisch. Het nadeel wat composiet wel heeft, is dat ze niet zo goed hittebestendig zijn.

Als u er een hete pan op zet, kan het zijn dat ze blijvende plekken kunnen veroorzaken. Ook met het schoonmaken van het werkblad word u aangeraden geen sterk alkalische schoonmaakproducten te gebruiken, hierdoor kan het pigment afbreken.

Composiet is een van de duurdere keuken werkbladen per vierkante meter varieert de prijs een beetje tussen de €600 ,- en €700,- euro.

Graniet

Het granieten werkblad is een van de meest populaire types werkbladen. Dit is omdat ze een vrij luxueuze en rustieke uitstraling geven.

keuken kosten werkbladGraniet is goed bestendigd tegen hitte en krassen. Het nadeel alleen is dat graniet vocht kan laten binnendringen, daar is echter wel wat aan te doen

Laat het graniet gepolierd worden, daardoor zou het minder snel gebeuren dat het vocht vlekken zou kunnen achter laten.

Dit materiaal is in vele kleuren en verschillende afwerkingsmethoden beschikbaar, ze zijn zowel in matte, glanzende en gebrande uitvoering ook mogelijk.

Het mooiste aan graniet is dat ze vrijwel overal bijpassen, het is een tijdloos materiaal. Graniet is een vrij duur materiaal, ze zijn echter we te vinden voor €275 euro, maar deze prijs kan al snel oplopen tot €500 euro per vierkante meter.

Hout

Hout als keuken werkblad kan een warme sfeer in huis creëren. Er word meestal gebruik gemaakt van harde houtsoorten zoals, eik, beuk, mahonie of teak. Vroeger was dit materiaal als werkblad er populair maar de populariteit neemt tegenwoordig sterk af.

Het hout is een vrij goedkoop materiaal, ze zijn al te krijgen vanaf €100 euro per vierkante meter. Dat het materiaal zo goedkoop is maakt het wel aantrekkelijk. Nadelen heeft hout er alleen wel genoeg, ze zijn namelijk niet kras-, hitte-, en vochtbestendige.

Daar valt echter wel wat aan te doen, u kunt er een toplaag overheen aanbrengen wat beschadiging voorkomt. Dit moet wel 2 keer per jaar gebeurd worden. Hout kan er erg mooi uit zien bij een keuken, alleen vraagt het wel om veel werk.

Inox

Inox als een keuken werkblad word meesten gebruikt bij industriële keuken. Industriële keukens zijn veel te vinden in restaurants. Het werkblad is van roestvrij staal gemaakt, dit heeft veel voordelen. RVS kan goed tegen hitte en vocht, en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Ze kunnen goed tegen een stootje, maar dat moet ook als je met veel mensen elke dag in de keuken staat te werken. Inox is een vrij duur materiaal, per vierkante meter betaalt u al snel tussen de €400 en €450 euro.

Corian

Corianen werkbladen werden 30 jaar geleden gebruikt voor industriële keukens. Het word nu steeds Keukens onderhandelenmeer gebruikt voor keukens in particuliere woningen.

Corian ziet er altijd goed afgewerkt uit, dat komt omdat je met dit materiaal makkelijk de naden kunt weg werken.

Vooral bij een keuken met eiland kan dit het mooi afmaken.

Helaas is Corian niet hittebestendig en is het materiaal gevoelig voor krassen. Ook als u tomaten of citroen van plan te gaan snijden bent, word u aangeraden een snijplank te gebruiken, omdat corian gevoelig is voor zuren. Het is dan wel erg onderhoudsvriendelijke en makkelijk schoon te maken. U betaalt per vierkante meter ongeveer €400 euro.

Keramiek

Een keramisch werkblad word de laatste tijd pas gebruikt als keuken werkblad. Het is gebaseerd op klei, en is alleen beschikbaar in matte of geborstelde oppervlakten. Dit materiaal is hitte-, vlek-, en krasbestendig.

Het nadeel van keramiek is dat als er iets hards of scherps op zou vallen, dat het er dan in het werkblad een scheur kan ontstaan.

De kleur van een keramisch werkblad veranderd ook niet. De prijsindicatie per vierkante meter voor een keramieken bad is vanaf ongeveer €250 euro te verkrijgen.

Glas

Een glazen werkblad is vrij nieuw als het gaat om werkbladen. Dit materiaal word vaak gebruikt bij een moderne keuken, het zorgt voor een luxere uitstraling in de keuken. Het kan goed tegen hitte, is krasbestendig en waterdicht.

U ziet er alleen wel snel vingerafdrukken of gemorste vlekjes op, daarna zal bij dit materiaal na loop van tijd scherpe randen ontstaan. Een glazen werkblad hoeft niet de duurste te zijn, de prijzen schommelen een beetje tussen de €120 en €700 euro.

Beton

keuken kosten werkbladBetonnen werkbladen geven de keuken een moderne, industriële uitstraling. Beton is hard, glad, slijtvast en bestand tegen hitte.

Wanneer u het beton laat polieren zal het wat minder gevoelig worden voor vlekken en is het makkelijker te onderhouden.

Dit werkblad materiaal is vrij goedkoop de prijs zit vaak tussen de €200 en €400 euro per vierkante meter.

Het nadeel van beton is allen dat het erg zwaar is, waardoor het schade kan maken op uw keukenkasten. Ook kan het werkblad sneller breken, hierdoor word dit materiaal als werkblad niet zo vaak gekozen.

Kunststof

Een kunststoffen aanrechtblad is een vele verschillende soorten verkrijgbaar. Het materiaal bestaat uit 2 lagen, de onderste laag is gemaakt van multiplex en daar boven op een heel dun laagje laminaat. Door het laminaat zal het aanrechtblad krasbestendig worden.

Het positiefst aan een kunststoffen werkblad is ze goedkoop zijn, per vierkante meter zit de prijs ongeveer tussen de €80 en de €100 euro. Het nadeel is dat het werkblad niet hittebestendig is, goedkope imitaties zien er ook niet altijd even mooi uit.

Dekton

Het materiaal dekton is een mengsel van glas, kwarts en porselein. Het is een vrij nieuw materiaal voor een werkblad. Het is hard en waterdicht materiaal, hitte-, kras-, en vlekbestendig.

Dekton ziet er bijna het zelfde uit als een natuursteen werkblad, alleen is dekton beter bestand tegen vlekken. Helaas is er wel 1 nadeel bij dekton, het is een van de duurste materialen, per vierkante meter bent u ongeveer €300 tot €400 euro kwijt.

Tot zover het overzicht werkbladmaterialen. Voor de beste keukendeals bekijk de top 4 keukenzaken of ga meteen goedkoopste keukenzaak naar de huidige goedkoopste keukenzaak.