Kosten keuken plaatsen

Kosten keuken plaatsen? U heeft een nieuwe keuken gekocht en wilt deze laten plaatsen. Wat zijn de kosten voor keukenplaatsing? Waar dient u op te letten?

Ontvang gratis keukenboeken of bekijk hier de goedkoopste keukens met de laagste plaatsingskosten.

Kosten keuken plaatsen

Na het aanschaffen van uw droomkeuken wilt u natuurlijk ook een goede en vlekkeloze montage hiervan. In veel gevallen heeft de keukenzaak waar u uw droomkeuken koopt een dienst die dit aanbiedt. Bij veel keukenzaken worden keukens verkocht waar de montagekosten al bij zijn inbegrepen.

Als een keukenzaak zelf geen monteurs in dienst heeft kan deze ook een extern montagebedrijf inhuren die dit voor hen doet. Let goed op of de kosten van het externe montagebedrijf verwerkt zitten in de offerte van het keukenbedrijf. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan.

Kosten keuken plaatsen prijs afspraken

Een goed keukenmontagebedrijf kan totaalpakketten aanbieden voor het kopen en monteren van uw droomkeuken. Voor duidelijke afspraken over de termijn van plaatsing en kosten van het monteren en installeren is het handig om een offerte aan te vragen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan en u weet waar u aan toe bent.

Kosten keuken plaatsen montagebedrijf

Heeft u een keuken gekocht en moet deze vervolgens nog gemonteerd worden? Meestal biedt de keukenzaak dit zelf aan. Biedt de keukenzaak waar u uw keuken heeft gehaald deze service niet aan, dan kunt u zelf op zoek gaan. Let dan op de volgende aspecten:

Voorrijkosten

Bij het inhuren van een keukenmontagebedrijf kan het voorkomen dat er kosten worden berekend voor het vervoer naar de bestemming waar de keuken geplaatst moet worden. In de meeste gevallen wordt er pas na 15 of 25 km een vergoeding gevraagd. Meestal ligt dit bedrag rond de €0.19 per km. Er kan ook een vast bedrag aan voorrijkosten worden berekend.

Keuken per meter

Vaak worden prijzen weergegeven per strekkende meter. Dit wordt makkelijk geacht omdat dit een indicatie geeft wat de uiteindelijke kosten van montage zijn. De prijzen per m kunnen erg verschillen. Vaak liggen de prijzen voor het monteren van uw keuken rond de €175 en €250 per strekkende meter. Dit komt omdat er verschillen kunnen zijn wat het montagebedrijf doet voor deze prijs. Let hier dus goed op! Het kan voorkomen dat sloopkosten bij de ene aanbieder niet mee worden genomen in de prijs en bij de ander wel.

Verzekering

Let goed op of de geleverde goederen van de leveranciers in goede staat zijn aangekomen. Als u overtuigd bent van de kwaliteit van de geleverde goederen en u gaat akkoord bent u vanaf dat moment zelf aansprakelijk voor de goederen. Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan bij de montage van uw keuken. Het is dan moeilijk aan te tonen bij wie de fout ligt. Is er sprake van een niet deugdelijk product dan is de leverancier aansprakelijk.

Bij fouten en nalatigheid van een eventueel extern ingehuurd keukenmontagebedrijf ligt dit extra moeilijk. Het is lastig aan te tonen wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor de gemaakte fout. Voor dit soort vergrijpen kunt u uzelf niet verzekeren omdat u een contract heeft ondertekend met de keukenzaak en niet met het keukenmontagebedrijf.

Als de leverancier van de keuken de keuken in goede orde heeft geleverd zit de aansprakelijkheid met het keukenbedrijf/leverancier erop. Voor falen van monteurs bij keukenmontagebedrijven kunt u uzelf niet verzekeren. Kijk daarom goed naar een betrouwbaar bedrijf. Mocht er een conflict ontstaan over schade aan uw keuken tijdens de installatie/montage, kunt u kijken wat u met de rechtsbijstand verzekering kunt doen.

Kosten keuken verwijderen

Voor het laten verwijderen/slopen van uw keuken worden uiteraard ook kosten berekend als u dit uitbesteed aan een keukenmontagebedrijf. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de keuken en de tijd die de sloper hiervoor nodig heeft. Voor het slopen van uw keuken kan er een uurtarief in rekening worden gebracht, dit ligt in de meeste gevallen tussen de €25 en €60 per uur. Ook kan er een standaard prijs worden afgesproken.

Marktconforme prijzen hiervoor liggen meestal tussen de 175 en 600 euro. Als u zelf handig bent in het subtiel slopen van uw voormalige droomkeuken kunt u dit ook zelf doen. Dit scheelt in de kosten. Los van de kosten voor het laten verwijderen van uw oude keuken moet u het restafval van de keuken af laten voeren. Hier kunt u nog denken aan het huren van een afvalcontainer. De kosten voor het afvoeren van restafval van uw keuken wordt per kilo berekend. De kosten hiervan verschillen per gemeente.

Als je zaken gaat doen met een keukeninstallatie bedrijf let er dan goed op of zij ook het gas, water en licht voor u aansluiten. Spreek dit van te voren goed af.

Wilt u direct de beste keukenprijs? Vergelijk goedkope keukens of ontvang gratis keukenboeken.