Keuken kosten berekenen

Keuken kosten berekenen? Wat kost een keuken? Een antwoord op deze vraag is moeilijk. De prijs van een keuken is namelijk erg afhankelijk van veel factoren.

Het merk, materialen, opties, apparatuur en de opstelling van de keuken tellen allemaal mee in het totale kostenplaatje. Daarnaast word apart berekend de montage en de extra werkzaamheden. Het meest makkelijke antwoord op deze vraag is dan ook tussen de 5.000 en 100.000 euro.

Ontvang gratis keukenboeken >>> of bekijk hier >>> de goedkoopste keukens.

Als u realistisch wilt berekenen wat uw keuken gaat kosten is het aan te raden om eerst voor uw zelf een duidelijk beeld te maken wat uw wensen en behoeften zijn.

Wat heeft u allemaal nodig? Een (stoom)oven, quooker, vaatwasser? Ook de keuze voor de materialen en het merk van de inbouwapparatuur zijn van belang.

Hoeveel plek heb ik hiervoor en wat wil ik allemaal hebben? Dit zijn vragen die u voor uzelf dient te beantwoorden om een realistisch beeld te schetsen van hoe duur uw keuken uiteindelijk zal zijn.

Keuken kosten berekenen

keuken kosten berekenenDe hoogte van de prijs van een gemiddelde keuken wordt voor een groot gedeelte bepaald door de apparatuur die er in zit.

Het materiaal van de opbouw van de keuken is meestal kunststof, hout of triplex. Kunststof is de voordeligste optie.

Dit is stevig en hoeft niet duur te zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat u uw keuken van hoogwaardige kwaliteit hout wilt hebben. Hoe massiever het hout is, des te hoger zullen de uiteindelijke kosten zijn. Al deze wensen kunt u gemakkelijk meenemen om de keuken te berekenen.

Keuken kosten designkeuken berekenen

Een design keuken ontworpen door een bekende designer brengt natuurlijk ook een behoorlijk prijskaartje met zich mee. Ook het merk van de keuken en de winkel waar u uw keuken haalt kunnen de prijzen erg verschillen.

Daarom is het aan te raden goed de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken zodat u bij het aanschaffen van de keuken of u voordelig uit bent.

Keuken kosten keukenapparatuur berekenen

Kookapparatuur bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van uw keuken. Denk hierbij niet alleen aan de diverse functionaliteiten van de apparatuur maar ook van het merk.

Er kan een verschil aanmerkelijk verschil zitten in de kwaliteit en de prijs van de keukenapparatuur.

Keuken kosten standaard keuken berekenen

Vaak staan er in keukenshowrooms keukens met standaard prijzen. Bij een kleine wijziging van bijvoorbeeld de lengte of materiaal kan de prijs al snel opdrijven.

De maten waar een keuken voor tentoongesteld staat, wijken vaak af van uw benodigde maten. Indien een keuken langer geleverd dient te worden dan zal de prijs logischerwijs ook stijgen.

Andersom kan een keuken ook goedkoper als de keuken die in uw ruimte komt, kleiner zou zijn dan het model in de showroom.

Het is dus erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Het is natuurlijk logisch dat een keuken met een granieten keukenblad duurder is dan een keukenblad van kunststof.

Keuken kosten verschillende keukenopstellingen

Er zijn verschillende keukenopstellingen op de markt. Elke keukenopstelling heeft zijn eigen vanaf prijs. Design, landelijk, modern, industrieel, klassiek en tijdloos zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten keukenopstellingen.

U- keukens zijn duurder dan L keukens. Keukens met een (schier)eiland kosten uiteraard ook meer geld.

Waarschijnlijk heeft u voor uw droomkeuken een maximum wat u uit wil/kan geven. Noteer alle wensen voor uw nieuwe keuken.

Bij de keuken kosten berekening kunt u bepalen of alle gewenste elementen in het uiteindelijke ontwerp blijven, of dat enkele elementen toch niet in uw keuken gaan komen.

Keuken kosten montage berekenen

Let op bij het oriënteren naar uw droomkeuken of de montagekosten in het totaalbedrag zijn opgenomen. Prijzen van keukenmontage komen al snel over de 200 euro per strekkende meter.

Hierin zijn meestal de kosten voor het verleggen van leidingen voor onder andere gas water en elektra inbegrepen. Let ook goed op of ook werkzaamheden zoals afbreken en slopen hierbij horen.

Het verstandigst is om hier samen met het keukenmontage bedrijf vooraf een vaste prijs af te spreken voordat ze aan het werk gaan. Dit geeft een hoop rust bij beide partijen, u weet altijd waar u aan toe bent en dit geeft geen onduidelijkheden achteraf.

Let wel goed op wat u afspreekt, en lees altijd goed na voor dat u iets tekent. De mogelijkheid bestaat dat de keuken kosten van de montage in het totaal bedrag zijn opgenomen.

Bespreek goed wat en niet voor dit bedrag wordt gedaan. Veel huishoudens verkijken zich op keuken kosten berekenen bij montage. Laat u dus goed informeren, ook bij meerwerk!

Keuken kosten berekenen advies

Het beste advies wat er te geven is om u aan uw budget te houden. Om goed na te gaan wat uw wensen en behoeften zijn en u niet te laten verleiden door de snelle praatjes van gladde keukenverkopers.

Keukenverkopers staan er om bekend dat ze een vlotte babbel hebben. Wees hier voorzichtig mee, dit werkt meestal in het nadeel van u als consument.

Keuken kosten berekenen

Binnen 5 minuten kunt u de kosten van uw nieuwe keuken berekenen. Met dit handige programma geeft u in grote lijnen aan welk soort keuken u graag in huis zou willen zien.

Er is volop keuze in fronten, materialen, inbouwapparatuur en nog meer. Zo weet u snel of u met het beschikbare budget de keuken van uw wensen kan veroorloven. Gebruik de budgetplanner.